
Specjalizacje:
dietetyka
Nazywam się Katarzyna Terejko i jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w
Poznaniu na kierunku dietetyka. Doświadczenie zawodowe zdobywałam m.in. w Szpitalu Klinicznym im. Karola
Jonschera w Poznaniu oraz w poradniach podstawowej opieki zdrowotnej.
Specjalizuję się w dietoterapii chorób i zaburzeń hormonalnych oraz metabolicznych, takich jak:
- PCOS i endometrioza,
- Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy, choroba Gravesa-Basedowa,
- insulinooporność i cukrzyca
- nadwaga i otyłość
Wspieram także kobiety w ciąży i planujące ciążę oraz będące na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Współpracuje również z osobami z ADHD i w spektrum autyzmu, jak i z pacjentami z zaburzeniami odżywiania (m.in. bulimia, ortoreksja, kompulsywne objadanie się). Pracuję zarówno z osobami dorosłymi, jak i z dziećmi od 5. roku życia.
W pracy kieruję się zasadą 80/20, ponieważ wierzę, że to codzienne wybory mają największy wpływ na zdrowie. Uważam, że w dobrze zbilansowanej diecie jest miejsce na różnorodność, a zdrowe odżywianie może być zarówno smaczne, jak i proste w przygotowaniu.
Prywatnie jestem weganką i pasjonatką kuchni arabskiej. Tworzę indywidualne plany żywieniowe, które łączą wiedzę merytoryczną z praktycznymi rozwiązaniami dopasowanymi do stylu życia pacjentów. Moją misją jest wspieranie ludzi w budowaniu zdrowych, trwałych i dopasowanych do ich potrzeb nawyków żywieniowych.
pl
English
Українська